Stressitöntä joulua!

Avain stressittömään jouluun on täyttää elämänsä jollain niin stressaavalla, ettei joulun vietto tunnu enää missään siinä rytäkässä.

Tämän vuoden stressittömän joulun ovat meillä taanneet 1) hyvinvointikirjani (sic!) painoon meno 2) lasten outo yhdistelmäpöpö nuhaa ja vatsatautia 3) seksuaaliterapiaopintoni.

Sen takia en ole saanut aikaan mitään näistä:

  • Kustomoidut joulukortit. Lähettänen jotain sähköposteja aatonaattona sitten.
  • Rakkaudella alusta asti tehdyt jouluherkut. Eineksissä ei liene mitään vikaa, etenkin jos ne ovat puolieineksiä.
  • Ajatuksella haalitut joululahjat. Miehen kanssa juuri sovittiin, että suunnittelemme molemmat kevääksi jotain kahdenkeskistä kivaa yllätykseksi toiselle = ei tarvitse juosta tuhlaamaan rahaa keskustan kauppoihin. Yllättävän moni muu saa suklaata.
  • Ajatuksella pakatut joululahjat. Eivät kai pakettikortit ole mitenkään pakollisia?
  • Joulukonsertissa käynti. Ehkä sitten viiden vuoden kuluttua kun lapset jaksavat istua paikallaan.
  • Kodin koristeleminen. Hyasintti-parka on jo heittänyt veivinsä.

Se, että joulua alkaisi valmistella jo juhannuksena ei tunnu enää kovinkaan kaukaa haetulta. Ehkä tässä olisi jotain uuden vuoden lupauksen aihetta?

 

Elina TanskanenElina Tanskanen, 35, on toimittaja, tietokirjailija, logoterapeutti, seksuaalineuvoja, 1- ja 3-vuotiaiden lasten äiti sekä äitipuoli. Hän etsii mielellään poikkeavia näkökulmia tuttuihin hyvinvointi- ja kauneusilmiöihin. Elina on todennut intensiivisten pikkulapsivuosien tuntuvan sekä kehossa että mielessä.