Rakkaudesta riippuvainen?

Mietin paljon rakkautta. Itse asiassa mietin rakkautta lähes koko ajan. Etenkin rakkautta ja neurofysiologiaa sen takana. Reaktioita, joita rakastuminen ihmisessä saa aikaan.

Se huuma ja voittamaton olo,  joka valtaa ihmismielen rakkauden ensihuumassa! Ja menettämisen pelko joka valtaa mielen kun tunne syvenee. Ja kipu ja tuskaisuus ja ahdistus kun sydän särkyy.

Vieroitusoireet, jotka tuntuvat täysin ylitsepääsemättömiltä kun rakkaudesta joutuu luopumaan.

Ja kun aika kuluu ja oireet lievittyvät, se ristiriitainen tunne: Tulenko enää koskaan kokemaan mitään vastaavaa, ja toisaalta: haluanko enää koskaan altistaa itseni mahdollisuudelle joutua kokemaan sama uudelleen? Rakennat suojamuureja, samalla salaa toivoen, että joku lävistäsi ne.

Rakastuminen on voimakas huume johon pätee sanonta, “Once an addict, always an addict”.  Itse ainakin myönnän riippuvuuteni.

Emilia VuorisalmiEmilia Vuorisalmi, 33, on lääkäri ja ekaluokkalaisen äiti. Hän on kiinnostunut laajalti terveydestä ja hyvinvoinnista sekä eri hoitomuodoista. Emilia pyrkii pitämään kiinni tasapainosta kiireisen arjen ja itsestä huolehtimisen sekä elämästä nauttimisen välillä.