Kiireen keskellä

Luen paljon naistenehtiä ja yksi teema, jota käsitellä todella usein, on ainainen kiire. Päivittelen myös ystävieni kanssa sitä, että on niin kiire, ettei löydy aikaa tavata. Kaikilla tuntuu olevan yksinkertaisesti liikaa töitä, palavereita, pilatestunteja, siivousta, lastenhoitoa, kodinhommia. Hengähdystaukoja on harvassa ja ajatukset ovat koko ajan muualla kuin nykyhetkessä.

Nyt kun Hehkun ensimmäinen jakso on tulossa ulos, koko työryhmä häärää kiireessä. Stressissä on sekä hyviä, että huonoja puolia. Itse koen, että paineen alla tulee tehtyä paremmin töitä, mutta pidemmän päälle se vie liikaa energiaa ja keskittymistä. Miten osuvaa on, että Hehkun ensimmäisessä jaksossa käsitellään stressiä ja toisessa jaksossa sukelletaan mindfulnessin maailmaan, jonka avulla voi oppia oleman enemmän läsnä.

Keväämmällä käsittelemme myös kaaoksen kesyttämistä, sillä Elina tapaa ammattijärjestäjän, joka auttaa häntä järjestämään kotiaan uuteen uskoon. Vaikka minulla ei olekaan ammattijärjestäjää apuni, olen päättänyt raivata tilaa kalenteriini. Kirjaan siihen ne tärkeimmät ja eniten arkea helpottavat asiat ja kaikki muu saa jäädä. Tämän viikon kalenterini näyttää tältä:

  • Torstai: Hehkun ensimmäinen jakso klo19.30
  • Perjantai: leffailta
  • Viikonloppu: perhe!

Teresa EkmanTeresa Ekman on Hehkun tuottaja.