Karvanpoisto kainalo 4

Karvojen karkoitus

Hehkun karvanpoistojakson innoittaman päätin testata kainalokarvojen poistoa Laserilla.

Pysyvä karvanpoisto laserilla on helpottanut monen elämää. Pysyvä karvanpoisto ratkaisee myös karvan kasvuun liittyvät ongelmat, kuten karvatupen tulehdukset, ihonäpyt ja ihon värihäiriöt.

Tehokkaat lääketieteelliset laserlaitteet tuottavat erittäin voimakkaana vain yhtä, tarkasti määrättyä valon aallonpituutta. Karvanpoistossa menetelmä perustuu siihen, että tietty valon aallonpituus imeytyy voimakkaasti karvan juuressa olevaan tummaan väriaineeseen eli melaniinipigmenttiin. Tämä aiheuttaa kudosvaurion, jolloin karvatuppi tuhoutuu pysyvästi. Laserin on siis tehokkaasti tuotettava sellaista valoa, jolla on tämä ominaisuus. Erilaisia laserhoitoja on markkinoilla runsaasti.

Keskimäärin hoitokertoja tarvitaan noin 3-6. Hoitoväli vartalon alueella on yleensä 8-12 viikkoa ja kasvojen alueella 5-6 viikkoa. Seuraavan hoidon voi tehdä heti, kun uusi karvan kasvu alkaa. Ihoa ei tulisi altistaa auringolle välittömästi ennen eikä jälkeen laserhoidon, joten talvi on erinomainen aika aloittaa hoitojakso.

Omalla kohdallani hoito kesti noin 10 minuuttia ja kipu oli pistävää mutta siedettävää. Hoidon jälkeen iho punoitti hieman, mutta seuraavana päivänä tilanne oli normaali. Nyt neljän hoitokerran jälkeen kainalokarvat ovat hävinneet ja iho on sileä. Täytyy sanoa että elämä on kyllä helpottanut kun ei enää tarvitse kainaloita sheivata joka välissä.

Emilia VuorisalmiEmilia Vuorisalmi, 33, on lääkäri ja ekaluokkalaisen äiti. Hän on kiinnostunut laajalti terveydestä ja hyvinvoinnista sekä eri hoitomuodoista. Emilia pyrkii pitämään kiinni tasapainosta kiireisen arjen ja itsestä huolehtimisen sekä elämästä nauttimisen välillä.